Obi Blue Cu
GARANTİ EDİLEN İÇERİK
| GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W | ||
| Suda çözünür Bakır (Cu) | 5 | ||
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU
| TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU | |||
| ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DÖNEMİ | YAPRAKTAN UYGULAMA | TOPRAKTAN UYGULAMA |
| Domates,Patşıcan,Biber | Fidelikte Gelişme Döneminde (2 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
| Kavun,Karpuz,Kabak Hıyar v.b. |
Erken gelişme döneminde İlk sudan önce Kol atımı başlangıcında Meyve döneminde (4 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
| Kiraz,Şeftali,Elma,Armut Kayısı,Erik,Nektarin v.b. |
Budamadan hemen sonra Gözler uyanırken İlk meyve oluşumunda Meyve olgunlaştığında (4 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
| Bağ | Budamadan hemen sonra Gözler uyanırken Koruk Döneminde (3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
| Zeytin | Budama sonrası Yaz sürgününde Sonbahar sürgününde (3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
| Turunçgiller | Budamadan hemen sonra Haziran dökümü öncesi (2 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
| Lahana,Karnabahar,Brokoli Marul, Kışlık ürünler Brüksel Lahanası |
Erken gelişme döneminde 15-20 gün arayla (2-3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
| Tüm Endüstri Bitkileri; Pamuk Ayçiçeği,Şeker Pancarı v.b. |
Gelişme döneminde (1-3 uygulama) |
100-200 cc/100 lt su | 500-1000 cc/da |
İŞLEV VE FAYDALARI
| İŞLEV VE FAYDALARI | |||
| *Bakır fotosentezin düzenli olarak gerçekleşebilmesi için mutlak gerekli bir elementtir. | |||
| *Çeşitli enzimlerin aktivitelerinde önemli rol oynar ve bu enzimlerin aktivitelerini artırıcı etkiye sahiptir. | |||
| *Bitki bünyesinde protein kullanımını ayarlar ve noksanlığında bitki dokularında protein birikimi görülür. | |||
| *Bakır bitkilerdeki solunum olaylarında etkin rol alır ve noksanlığında solunum olayları olumsuz yönde etkilenir. |






