Obi Zinc
GARANTİ EDİLEN İÇERİK
| GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W | ||
| Suda Çözünür Çinko (Zn) | 10 | ||
TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU
| TAVSİYE EDİLEN KULLANIM DOZU | |||
| ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DÖNEMİ | TOPRAKTAN UYGULAMA (Damlama ile) |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
| Sera ve Açık alan Sebzeler; Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Fasulye, Çilek v.b. |
Fide dikiminden 7-8 gün sonra başlanarak meyve olgunlaşıncaya kadar 3-4 uygulama yapılır. | 0,5-1 lt/da | 200-250 ml/100 lt su |
| Yaprağı yenen Kışlık Sebzeler; Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak v.b. | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 0,5-1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
| Yumrulu Bitkiler; Patates, Soğan,Şeker Pancarı | Çapadan sonra ilk uygulama, 15-20 gün sonra ikinci uygulama | 0,5-1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
| Kavun, Karpuz, Kabak | Kol atımından meyve tutumuna kadar 3-4 uygulama | 0,5-1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
| Tüm Meyve Ağaçları; Şeftali, Kiraz, Kayısı, Elma, Erik, Armut, Ayva, Bağ, Turunçgiller, Zeytin, Fındık v.b. |
Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 0,75-1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
| Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama | 1-2 lt/da | - |
| Endüstri Bitkileri; Pamuk, Mısır, Ayçiçeği |
Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama | 0,5-1 lt/da | 250-300 ml/100 lt su |
| Tüm Baklagiller; Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya v.b. |
Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama | - | 250-300 ml/100 lt su |
| Tahıllar; Buğday, Arpa, Çeltik v.b. | Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde 2 uygulama |
- | 200 ml/100 lt su |
İŞLEV VE FAYDALARI
| İŞLEV VE FAYDALARI | |||
| *Çinko; Bitkide çok sayıda enzimin aktifleştirilmesinde görev alır. | |||
| *Çinko; Protein, şeker ve karbonhidrat sentezine katılmasının yanı sıra, fotosentez, solunum ve biyolojik membran stabilitesi üzerine etkileri nedeniyle ürün miktarı ve kalitesini doğrudan etkiler. | |||
| *Bitki gelişimini teşvik eder,meyve ağaçlarında yaşlanmayı geciktirir ve çiçeklenmeyi artırır. |






